Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) en bouwbegeleiding

Er kan op het gebied van duurzaamheid al heel veel. Maar, wat is nu werkelijk duurzaam en gaan duurzaamheid en een gezond leefklimaat in de woning hand in hand? En, zijn de partijen met wie je werkt bereid om mee te werken aan je wensen? Als je duurzaam bouwt en ook een gezond leefklimaat in je woning wilt hebben, stelt dit andere eisen aan de bouwer, de architect en de toeleveranciers. Willen en kunnen ze dat? Iedereen pretendeert tegenwoordig duurzaam te zijn. Maar hoe duurzaam en gezond zijn de producten of de wijze van bouwen echt? Mogen producten en installaties die heel duurzaam zijn wel toegepast worden in het kader van vergunningen en regelgeving? Regels zijn vaak nog niet op duurzaamheid en innovatie geschreven. Vaak kan er wel meer dan in eerste instantie mogelijk lijkt, maar daarvoor moet je de weg en “het spel” kennen. Ook de financiering is natuurlijk van belang. Hoe worden de woningen of het totale project gewaardeerd? Heeft de taxateur verstand van duurzame bouw? Waar moet je bij het verkrijgen van de hypotheek rekening mee houden?  En, wellicht kun je subsidie krijgen?

Begeleiding van duurzame en circulaire gebiedsontwikkeling is onze specialisatie.

 

Na een gedegen achtergrond in projectontwikkeling en procesbegeleiding zijn we ons vanuit passie gaan specialiseren op het terrein van de duurzame bouw en gebiedsontwikkeling. Er is heel veel mogelijk, maar doordat processen gefrustreerd raken of doordat de verkeerde partij op het verkeerde moment aan tafel zit worden keuzes gemaakt die niet hadden gehoeven. Vaak kan er veel, als je de juiste weg bewandelt.

Zelf je eigen droomhuis bouwen, je droomplek voor de toekomst, waar je je helemaal thuis voelt, precies zoals je dat wilt. Door het samen met anderen te doen zijn er vaak meer mogelijkheden. Dat kan door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Samen vorm je een rechtspersoon (vaak een stichting of vereniging) en samen word je de opdrachtgever van het totale project. Samen staat je sterk naar gemeente, architect, toeleveranciers en aannemer.

Maar, hoe zorg je dat je de juiste keuzes maakt? Dat je echt dat realiseert wat je beoogt? Dat je door de bomen het bos nog ziet, dat je geen “goedkoop is duurkoop” of beginnersfouten maakt? Dat je echt een gesprekspartner voor de partijen in de bouw bent die gepokt en gemazeld zijn? Hoe regel je alles naast alle andere dingen die je doet? En, hoe zorg je dat het proces onderling goed verloopt? Samen ben je  opdrachtgever, maar als de droomhuizen er eenmaal staan, ben je ook elkaars buren. Ook dan wil je nog graag bij elkaar op de koffie kunnen komen en wil je niet dat een conflict of onenigheid tijdens de bouw dat verpest heeft.

Samen je droomhuis realiseren in je droomwijk. Een geweldige uitdaging. Hoe begin je? Wat komt er allemaal bij kijken? Hoe pak je het aan? Het bouwen van je eigen droomwijk bestaat net als het bouwen van een huis uit een aantal stappen. Om dat efficiënt en goed te laten verlopen is het van belang te werken met mensen die weten wat ze doen. DG&G begeleidt het proces door de zorgen uit handen te nemen en jullie op het juiste moment de goede keuzes te laten maken. Je bent zelf opdrachtgever, maar dat betekent niet dat je alles zelf moet doen.
Neem via email contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om te bekijken wat we voor jullie kunnen betekenen of bel 0619343693

 

 

 

 

 

 

dgv logo groene achtergrond.jpg.png

        

Duurzaam Vastgoed Ontwikkelen
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • LinkedIn Social Icon